امروزه یکی از جدید ترین و مهم ترین تحولات در حوزه ساخت و ساز سازه های بتنی و ساختمان ها کاشت میلگرد در بتن می باشد.
کاشت میلگرد در بتن جهت مقاوم سازی و تقویت ساختمان و سازه های بتنی بسیار لازم و ضروری است.
با استفاده از روش های مختلف کاشت میلگرد، می توان اجزا و سازه های فولادی را به سازه های بتنی متصل نمود.
اتصال برقرار شده بین این دو المان باید بتواند نیرو های وارد شونده به هردوی آن ها را تحمل کند.
معمولاً روش کاشت میلگرد در بتن، بسیار اقتصادی و کاربردی بوده و به علت این که امکان اصلاح نواقص و ایجاد تغییرات در نقشه های اجرایی و طرح های مقاوم سازی سازه ها را
فراهم می نماید، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
همچنین نباید از یاد برد که دانش کافی جهت کاشت میلگرد در بتن، امری بسیار مهم بوده و اگر درست انجام نشود، می تواند نتیجه مورد نظر را به همراه نداشته باشد.
علاوه بر این ها باید توجه داشته باشید که در اجرای این سیستم، باید مقاومت کششی کل، بیشتر از مقاومت کششی میلگرد باشد.
ضوابط کاشت میلگرد در بتن تابع نتیجه نهایی آزمایشات و بررسی های به عمل آمده بر اساس آیین نامه های مربوطه و همچنین الزامات شرکت های تولید کننده انکر های شیمیایی است که خود شامل آیتم هایی بوده که باید یکی پس از دیگری اعمال شوند تا این فعالیت به بهترین شیوه ممکن صورت گیرد.
به طور کلی انجام درست این عملیات تابع شرایط تهیه و نگهداری انکر شیمیایی یا چسب کاشت، تمیز کاری و غبار زدایی مناسب، انتخاب سیستم سوراخکاری، عمق سوراخکاری بتن، دستورالعمل میزان و نحوه تزریق چسب و در پایان عمل آوری می باشد.
در رابطه با ضوابط کاشت میلگرد در بتن با انکر های شیمیایی جزئیات بسیاری ارائه شده است که در میان آن ها فقط ضوابط ارائه شده توسط شرکت های سازنده انکر های شیمیایی اطلاعات دقیق تر و جزیی تری می باشد که مطابق با هر نوع محصول تولیدی ضوابط خاصی را تدوین و در اختیار مهندسین قرار داده است.
ضوابط آیین نامه های طراحی سازه های بتنی طی 100 سال گذشته، پیوستگی بین بتن و میلگرد را کلید مهمی در دستیابی به کارکرد صحیح سازه های بتن مسلح دانستند.
در حقیقت بتن مسلح یک کامپوزیت بتن و میلگرد می باشد و عملکرد بهینه، سازه های بتن مسلح نیاز به وجود پیوستگی، بین میلگرد و بتن است.
جهت کاشت میلگرد در بتن باید مقطع موجود بتنی توسط کارشناس فنی مورد بررسی قرار گرفته و با توجه به محاسبات انجام گرفته و میزان بار برآورد شده، عملکرد مقطع بتنی برآورد شود.
و همچنین رفتار مقطع در برابر ترک ها و ریز ترک های موجود، موقعیت اجرای کاشت میلگرد
(کاشت قائم و کاشت افقی)، عمق کاشت میلگرد و… معین شود.
سپس سیستم سوراخ کاری بتن جهت کاشت بررسی می شود و بعد از بررسی بار های وارده انکر شیمیایی یا چسب کاشت انتخاب می شود.
بسیاری از سیستم ها در بازار وجود دارد که بر اساس نوع رزین چسبی که ترکیب آن ها به کار گرفته شده و نحوه نصب و کاربرد، دسته بندی می شوند.
چسب کاشت شیمیایی بولت یا چسب کاشت شیمیایی آرماتور به صورت دو یا سه جزئی تولید می شوند.
بعضی اوقات این مواد به صورت جداگانه داخل کپسول تعبیه می شوند و در بعضی موارد به صورت چسب های کاشت کارتریجی یا به صورت فله ای می باشند.
در این صورت خمیر کاشت بولت و آرماتور در بسته بندی های متنوع عرضه می شوند.
در تمام این سیستم ها یک سوراخ ایجاد شده و بعد تمیز می شود.
روند تمیز کردن بسته به نوع محصول متفاوت می باشد و در بسیاری از موارد سوراخ باید با استفاده از فرچه یا پمپ تمیز شود.
شرکت تخصصی فاطر سازه با بهره گیری از دانش و تکنولوژی و با استفاده از تجهیزات مدرن منطبق با آخرین تکنولوژی روز دنیا، کلیه خدمات مربوط به کاشت میلگرد اعم از مشاوره، طراحی، تامین و اجرا را با بالاترین کیفیت و با در نظر گرفتن تمامی الزامات به شما سروران گرامی ارائه می دهد.
شما سروران می توانید جهت دریافت مشاوره جهت کاشت میلگرد در بتن با مشاورین ما در ارتباط باشید.