کاشت میلگرد در فونداسیون جهت رادیه کردن و یکپارچه کردن فونداسیون موجود، ایجاد ستون بتنی جدید، افزایش ارتفاع و یا ضخامت فونداسیون انجام می شود. تمامی موارد ذکر شده به منظور بهبود باربری و یا اصلاح ابعادی فونداسیون از یک و یا چند وجه و … انجام می پذیرد. در واقع در هر کدام از موارد طرح شده نیاز است تا بهترین روش اجرایی متناسب با میزان بار وارد شده و راستای اعمال بار (برشی و یا کششی) توسط کارشناسان فنی ارائه گردد.
بهترین روش سوراخ کاری جهت کاشت میلگرد در فونداسیون، استفاده از سیستم دریلینگ می باشد. توجه داشته باشید که باید قبل از هر اقدامی جهت کاشت میلگرد در فونداسیون، با توجه به نوع باربری و در نظر گرفتن تمامی محدودیت های مربوط به کاشت میلگرد، سایز میلگرد مورد نظر برای کاشت میلگرد در فونداسیون مشخص شود. سپس در مرحله بعد عمق کاشت میلگرد در فونداسیون محاسبه شده و فرآیند اجرا صورت گیرد.
بهترین شرکت کاشت میلگرد در فونداسیون در تهران – فاطر سازه
در واقع کاشت بولت به طور کلی به معنای مهار شیمیایی میلگرد درون بتن می باشد. جهت انتقال نیرو میان دو قطعه بتنی جدید و قدیمی، قطعه جدید با این عملیات به قطعه قدیمی متصل می شود. مراحل کاشت میلگرد شامل سوراخ کردن بتن از طریق دستگاه کرگیری یا گرد بتن است. دقت داشته باشید که سوراخ های ایجاد شده باید قطر و عمق مناسب و لازم را داشته باشد.
همچنین علاوه بر اهمیت عمق کاشت میلگرد در فونداسیون و ستون، تمیز کردن و شستن سوراخ از طریق دستگاه مکنده و دمنده نیز مهم می باشد. در مرحله بعد نیز تزریق و اعمال چسب توسط گان یا به شکل شره ای با توجه به نوع بسته بندی انجام می شود. در انتها و مرحله پایانی نیز نصب بولت باید انجام شود. کاشت میلگرد با این روش بسته به نوع چسب استفاده شده بعد از 48 ساعت قابل بهره برداری خواهد بود.
مهار میلگرد در بتن جهت انتقال بارهای کششی و فشاری به 3 روش صورت می گیرد. اصول طراحی در کاشت میلگرد طبق پیوستگی میان سنگدانه های موجود در بتن و سطح محیطی میلگرد می باشد. یکی از مهم ترین نکات برای کاشت میلگرد این است که طول میلگرد باید به اندازه کافی در بتن قرار گیرد. همچنین عمق کاشت میلگرد در فونداسیون و ستون دارای اهمیت است تا علاوه بر تحمل بار های طراحی شده، تنش پیوستگی ایجاد شده در محیط میلگرد از مقاومت پیوستگی بتن فراتر نرود.
لازم به ذکر است که میلگرد های کاشته شده در بتن و فونداسیون با توجه به مکان قرار گرفتن و تنش های وارد بر آن ها می توانند باربری فشاری یا کششی داشته باشند. جهت محاسبه عمق کاشت میلگرد در فونداسیون و ستون ها باید به مسائل زیادی توجه نمود. از جمله این مسائل ضوابط کاشت میلگرد در آیین نامه و فاصله کاشت میلگردها می باشد. همچنین جهت دسترسی سریع تر به عمق کاشت میلگرد می توان از جداولی که برای این کار تهیه شده است استفاده نمود. به طور کلی اعداد ارائه شده در این جداول در شرایط ایده آل و بدون در نظر گرفتن عوامل موثر در محاسبه عمق کاشت میلگرد هستند. در واقع در بیشتر مواقع نیاز است که این عمق توسط کارشناس تعیین گردد.
کاشت میلگرد در فونداسیون با یکی از اهداف زیر انجام می شود:
کاشت میلگرد در فونداسیون با قیمت مناسب – فاطر سازه
عمق کاشت میلگرد به نوع چسبی که قرار است در عملیات استفاده شود بستگی دارد. از انواع چسب مورد استفاده در کاشت میلگرد، می توان چسب های رزینی دو جزئی و سه جزئی و چسب کاشت میلگرد پایه سیمانی را نام برد. با توجه به نوع و ترکیبات چسب کاشت، قطر و عمق کاشت میلگرد در فونداسیون و ستون متفاوت است. این مسئله با سه جزئی یا دو جزئی بودن کاشت میلگرد متغیر است. اصل اولیه برای چسب های دو جزئی این است که قطر سوراخ باید 4 میلی متر از قطر میلگرد بیشتر باشد و برای چسب های سه جزئی باید 10 میلی متر بزرگ تر باشد. همچنین برای عمق نیز، طول کاشت و سوراخ باید 12 برابر قطر میلگرد لحاظ شود. در انتها، ملاک اصلی در این زمینه مشخصات فنی محصول مصرفی است.