همانطور که گفتیم برای اتصال ستون فلزی به فونداسیون از کاشت بولت استفاده می کنیم.
معمولاً برای نصب بیس پلیت از بولت های از پیش تعریف شده که قبل از بتن ریزی در محل مورد نظر طبق تراز نقشه بردار منطبق گردیده اند استفاده می شود.
گاهی اوقات به تغییر در نقشه های سازه و یا خطا های انسانی در زمان اجرا نیاز به تغییر تعداد و یا محل بولت های در نظر گرفته شده می باشد.
همچنین در برخی موارد نیز به نصب ستون جدید نیاز می باشد و یا تغییر محل ستون فعلی مورد نظر که برای جبران مشکلات این چنینی و مرتفع کردن نیاز پروژه از روش کاشت بولت در بتن بهره گرفته می شود.
به گونه ای که با انتخاب روش سوراخکاری مناسب، مقطع فولادی و بتنی مورد نظر را برحسب سایز بولت و میزان چسب مصرفی و نیز عمق نفوذ مورد نظر سوراخ کاری کرده و بعد اقدام به نصب بولت در محل مورد نظر می کنیم.
در موارد دیگری مثل تقویت صفحه ستون، افزایش ابعاد فونداسیون در جهت افزایش باربری و نیز نصب تیر فولادی در سازه بتنی و… از این روش استفاده می شود.
فاطر سازه بهترین شرکت تقویت و مقاوم سازی ساختمان در تهران
مراحل اجرای کاشت آرماتور و بولت عبارتند از:
معمولاً کاشت میلگرد در فونداسیون در جهت رسیدن به اهدافی صورت می گیرد ک از جمله این اهداف عبارتند از:
اگر بعد از بتن ریزی مشخص شود که یک یا چند صفحه ستون در فونداسیون جا مانده
اند، می توان از روش کاشت بولت در بتن برای حل این مشکل استفاده نمود.
هنگامی که نقشه یک ساختمان تغییر می کند و مکان جانمایی ستون های فولادی جا به جا می شود نیز می توان از روش کاشت بولت برای حل چنین مشکلاتی استفاده کرد.
اگر پیش از ساخت سازه، نقشه برداری دقیق صورت نگرفته باشد و مکان صفحه
ستون ها به صورت دقیق مشخص نشده باشد، می توان از این روش برای جبران این
مشکل استفاده کرد.
کاشت بولت در بتن جهت نصب صفحه ستون در ساختمان های فولادی نیز کاربرد زیادی دارد.
یکی دیگر از موارد کاربردی در این روش، اجرای اضافه بنای ساختمان در کناره ساختمان می باشد که برای اضافه بنای طبقات و اجرای تیر اصلی و تیر فرعی به کار می رود.
همچنین برای برطرف کردن ایراد ها و خطا های اجرایی در ساختمان های بتنی، نصب تیر های برق یا گاردریل های کنار اتوبان ها و در اطراف پله های بتنی، کاشت بولت به صورت زیر سقفی، تقویت پای ستون، افزایش ابعاد پی سازه برای افزایش باربری آن،
نصب سازه های دریایی، تقویت ستون و اتصالات، تثبیت تاسیسات مکانیکی به بتن و… از دیگر کاربرد های روش کاشت بولت می باشد.
به علت راحتی این روش و مزایای زیاد آن، از کاشت بولت در نقشه های ساختمانی بسیار استفاده می شود.
در هنگام کاشت بولت و میلگرد در بتن، باید میزان عمق کاشت بولت و فاصله بولت ها را محاسبه کرد تا بتوان این کار را به درستی انجام داد.
کاشت بولت و کاشت میلگرد، فرآیند های بسیار دقیق و مهمی می باشند که به بررسی فنی دقیق نیاز دارند.
انجام خدمات مقاوم سازی ساختمان و تقویت سازه های بتنی – فاطر سازه
نحوه اجرای کاشت بولت باید توسط کارشناسانی متخصص و مجرب انجام گیرد، چون کیفیت و عملکرد نهایی به روش اجرا در کنار تجهیزات حرفه ای و استفاده از متریال استاندارد وابسته می باشد.
استفاده اصولی از این روش موجب عملکرد هرچه بهتر سازه می شود و همچنین نکته قابل توجه این است که در این روش، بولت به عنوان عضو واسط بین قطعات فلزی و بتنی در نظر گرفته می شود.
فاطر سازه با بهره مندی از به روزترین تجهیزات و نیروی فنی متخصص و مجرب در زمینه کاشت بولت و میلگرد آماده ارائه بهترین خدمات در سرتاسر ایران بوده است.