اتصال و چسب کاشت تعبیه شده میان دو المان، باید پاسخ نیرو های وارده به دو المان را از هر نظر داشته باشد.
در کل روش کاشت بولت و آرماتور یکی از پرکاربرد ترین و اقتصادی ترین روش های تقویت سازه است که امکان اصلاح نواقص اجرائی و اعمال تغییرات نقشه های اجرائی و یا در طرح های مقاوم سازی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
به علاوه داشتن دانش و مهارت کافی طراحی و اجرای کاشت میلگرد و آرماتور در بتن از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
همچنین انتخاب نوع چسب کاشت میلگرد نیز برای ایجاد اتصال هرچه بهتر بین بتن و آرماتور از اهمیت زیادی دارد.
در بیشتر موارد برای اجرای سیستم کاشت باید طوری انجام شود که مقاومت کششی بیشتر از مقاومت کششی میلگرد داشته باشد.
بسیاری از سیستم ها در بازار وجود دارند که بر اساس نوع رزین چسبی که ترکیب آن ها بکار گرفته شده و نحوه نصب و کاربرد، دسته بندی می شود.
چسب کاشت شیمیایی بولت یا چسب کاشت شیمیایی آرماتور به صورت دو یا سه جزئی ساخته می شوند.
بعضی اوقات این مواد به صورت جدا داخل کپسول تعبیه می شوند و در بعضی موارد به صورت چسب های کاشت کارتریجی یا به صورت فله ای هستند که در این صورت خمیر کاشت بولت و آرماتور در بسته بندی های متنوع عرضه می شوند.
در کلیه این سیستم ها یک سوراخ ایجاد شده و سپس تمیز می شود.
روند تمیز کردن بسته به نوع محصول متفاوت می شود.
در سیستم های تزریق رزین و چسب کاشت میلگرد، با استفاده از یک ابزار تزریق، سوراخ ایجاد می شود و با رزین و یا چسب پر می شود.
دو جزء سازنده چسب کاشت در هنگام تزریق به صورت خودکار ترکیب می شوند.
این اجزاء حاوی مواد آلی اپوکسی، پلی استر و وینیل استر، سیمانی و ترکیبات آلی- غیرآلی می شود.
میلگرد ها بعد از پر کردن سوراخ ها با یک حرکت پیچشی به داخل سوراخ وارد می شوند.
از سیستم های کپسول شیشه ای کاشت میلگرد نیز استفاده می شود.
این کپسول ها در داخل سوراخ قرار داده شده و بعد میلگرد یا بولت با استفاده از چکش به داخل سوراخ وارد می شود، که موجب کپسول شکسته و در نتیجه کپسول ها از بین رفته، رزین و ماده سفت کننده ترکیب می شوند.
کاشت میلگرد در ستون می تواند به صورت اتصال تیر بتنی به ستون، اتصال المان جدید سازه های به ستون و یا دستیابی به اهداف دیگر باشد.
از عوامل موثر آن وجود حداقل فاصله میان میلگرد ها، حفظ کاور بتن و موقعیت قرار گیری میلگرد ها داخل خاموت اشاره نمود.
از دیگر جاهایی که کاشت میلگرد انجام می گیرد، در فونداسیون ها می باشد، ولی پیش از هر اقدامی برای کاشت میلگرد در فونداسیون باید با توجه به نوع باربری و در نظر داشتن همه محدودیت های مرتبط با کاشت میلگرد، سایز میلگرد مورد نظر برای کاشت میلگرد در فونداسیون مشخص شود
و بعد عمق کاشت میلگرد نیز محاسبه شده و فرآیند اجرا صورت می گیرد.
از مزیت های کاشت میلگرد در فونداسیون صرفه جویی در منابع اقتصادی و انسانی جهت پیشگیری از اتلاف زمان می باشد. از جمله مزایای کاشت میلگرد درفونداسیون می توان به موارد زیر اشاره نمود:
از عوامل موثر در کاشت میلگرد می توان به عمق سوراخکاری اشاره نمود.
این عمق باید در طرح ارائه شده به صورت دقیق مشخص شده و در صورتی که عمق در نظر گرفته شده برای سوراخکاری از حد مشخصی کم تر باشد اتصال به درستی برقرار نمی شود و ظرفیت باربری در حالت حداکثری قرار نمی گیرد.
از سوی دیگر در صورتی که عمق کاشت بیش از حد مجاز در نظر گرفته شود، بعد از اجرا شدن میلگرد عمق کاشت مازاد بدون استفاده بوده و موجب تحمیل هزینه های اضافی به پروژه شده و در نهایت طرح اتصال، غیر اقتصادی عنوان می شود.
معمولاً میزان سوراخکاری جهت کاشت میلگرد توسط آیین نامه های مربوطه و استاندار های ارائه شده توسط تولید کنندگان انکر های شیمیایی تعیین می شود که این میزان، تعیین کننده کیفیت و عملکرد مناسب میلگرد کاشته شده می باشد.
از مهمترین بخش های ساخت هر پروژه و سازه ها، مقاوم سازی و تقویت آن در برابر تخریب و موارد آسیب زا مثل زلزله، خوردگی و… می باشد.
به همین علت برای این کار از روش های مختلفی استفاده می شود که کاشت میلگرد در بتن و فونداسیون نیز یکی از این روش ها می باشد.
فاطر سازه آماده ارائه بهترین خدمات خود از جمله ارائه کاشت بولت های مکانیکی و شیمیایی، کاشت آرماتور جهت ریشه انتظار با چسب های شیمیایی و همچنین تخریب تخصصی بتن و تخریب داخلی جهت بازسازی در سراسر ایران می باشد.
امیدواریم اطلاعاتی درباره نحوه کاشت میلگرد در بتن به شما عزیزان اضافه کرده باشیم.