به منظور امتداد ستون در سازه موجود و یا اتصال تیر بتنی به ستون، کاشت میلگرد در ستون می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین کاشت میلگرد در ستون برای اجرای شمشیری راه پله، اتصال المان جدید سازه ای، اتصال و مهار پلیت های فولادی و یا دستیابی به اهداف دیگر صورت می گیرد.
از عوامل موثر جهت کاشت میلگرد در ستون می توان به حداقل فاصله موجود بین میلگرد ها و موقعیت قرارگیری کلیه میلگرد ها داخل خاموت و حفظ کاور بتن و یا پوشش بتنی اشاره کرد.
کاشت میلگرد در ستون به علت محدودیت فضای کاشت و امکان نزدیک شدن میلگرد های کاشته شده به یکدیگر و همچنین نزدیک شدن میلگرد های کاشته شده به لبه ستون بتنی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
زیرا در صورت رخ دادن هرگونه خطای اجرایی می تواند عملکرد سازه ای ستون موجود را تحت تاثیر قرار بدهد.
کاشت میلگرد یا آرماتوربندی از روش های تقویت و مقاوم سازی سازه های مختلف می باشد که بسیار کاربردی و نیز از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.
کاشت میلگرد به شما این امکان را می دهد که بتوانید به راحتی تغییرات مورد نیاز در نقشه های اجرائی یا طرح های مقاوم سازی را اعمال کنید.
امروزه کاشت میلگرد بیشتر در سازه های بتنی مورد استفاده قرار می گیرد.
ممکن است کاشت میلگرد به دلایل مختلفی در ستون ها انجام گیرد. بعضی از این دلایل عباتند از:
از مواردی که می توانند تأثیر بسیاری در کاشت میلگرد در ستون داشته باشند شامل حداقل اندازه فاصله بین میلگرد، موقعیت کاشت میلگرد و حفظ پوشش بتنی می باشند.
همچنین به علت کمبود فضا در ستون کاشت میلگرد در آن سخت تر از فضا های گسترده می باشد و کوچک ترین خطای اجرایی می تواند عملکرد کل سازه را تحت تأثیر قرار دهد.
به کمک روش کاشت میلگرد، دیگر روش های مقاوم سازی کمرنگ تر شده اند چرا که کاشت میلگرد از مزیت های زیادی برخوردار است. از جمله مزایای آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
در کل هدف از کاشت میلگرد در ستون را می توان به موارد زیر اشاره کرد:
از عواملی که در کاشت میلگرد تاثیر دارد می توان به عمق سوراخکاری اشاره کرد.
این عمق باید در طرح ارائه شده به صورت دقیق مشخص شود و در صورتی که عمق در نظر گرفته شده برای سوراخکاری از حد مشخصی کم تر باشد اتصال به درستی برقرار نمی شود و ظرفیت باربری در حالت حداکثری قرار نمی گیرد.
همچنین در صورتی که عمق کاشت بیش از حد مجاز در نظر گرفته شود، بعد از جاری شدن میلگرد عمق کاشت مازاد بدون استفاده بوده و موجب تحمیل هزینه های اضافی به پروژه شده و در نهایت طرح اتصال، غیر اقتصادی عنوان می شود.
میزان سوراخکاری برای کاشت میلگرد معمولاً توسط آیین نامه های مربوطه و استاندارد های ارائه شده توسط تولید کنندگان انکر های شیمیایی معین می شود که این میزان، تعیین کننده کیفیت و عملکرد مناسب میلگرد کاشته شده می باشد.
چسب های مختلفی برای کاشت میلگرد در بازار عرضه می شوند که این چسب ها از نظر نوع مواد سازنده و از نظر کیفیت نیز با هم تفاوت دارند.
در کل چسب های کاشت میلگرد به دو نوع چسب های رزینی دو و سه جزئی و چسب های پایه سیمانی تقسیم می شوند که هر یک مزیبت ها و معایبی دارند.
چسب هایی که برای کاشت میلگرد در بتن استفاده می شوند، از نوع دو جزئی با ترکیبات پلی استر و یا بر پایه رزین اپوکسی می باشد که در تیوپ های 380 و 345 میلی لیتری به روش تزریق تفنگی و سوسیسی استفاده
می شود.
این چسب ها در مدت زمان کوتاهی چسبندگی قدرتمندی ایجاد می کنند که حتی در برابر حلال های قوی و یا مواد اسیدی نیز مقاوم هستند.
از این چسب ها اغلب برای کاشت آرماتور، بولت، لایه رابط و استحکام بافت های قدیمی و جدید بتنی استفاده می کنند.
شرکت فاطرسازه با بهره گیری از دانش و تکنولوژی روز همچنین با استفاده از تجهیزات مدرن با آخرین تکنولوژی روز دنیا تمامی خدمات مربوط به کاشت میلگرد همانند کاشت میلگرد در بتن را با بالاترین کیفیت و با در نظر گرفتن کلیه الزامات ارائه دهد.